Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου ,την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν.


Την εορτή καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966. Από τότε ,ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα που διανέμονται σε όλο τον κόσμο ,με στόχο να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης ,να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της Παιδικής Λογοτεχνίας. Για τον εορτασμό στην Ελλάδα είναι υπεύθυνο το Ελληνικό Τμήμα της IBBY- o Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ο οποίος κάθε χρόνο αναλαμβάνει τη μετάφραση και την εκτύπωση του υλικού.
Με αφορμή τον εορτασμό, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, κάθε χρόνο επιβραβεύει την φιλαναγνωσία των μαθητών που είναι μέλη της. Η βράβευση μετατέθηκε λόγω του Πάσχα για την Πέμπτη 15 Απριλίου και ώρα 8 το βράδυ και περιλαμβάνει. τελετή βράβευσης των τακτικότερων αναγνωστών-μαθητών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Π.Ο.Δ.Τ. για το έτος 2009, ομιλία από τη συγγραφέα Γιώτα Φώτου με θέμα «Παιδική Λογοτεχνία και δημιουργικότητα»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου